Biz akvaryum işine 1.5 sene önce başladık. Eşiminde önceden akvaryumu vardı. Hem oğluma sorumluluk duygusu vermek, hem canlı besleyip onu seyrederken dinlenmek için eşimin önderliğinde akvaryum aldık.

Başlarken küçük bir tank almak istedim. 36*36*25 ebatlarında tank aldık. Balıkları ve akvaryumu aynı yerden aldık. Yeni başladığımızı belirterek balıklarımızı seçtik. Malesef bayağı zayiatlar verdik. Bu tankta 8-10balık yaşar dediler, malesef yaşamadılar. Uyumlu diye verdikleri balıkların uyumuz olduğunu gördük. Satış elemanları malesef çok yüzeysel bilgileri var sonunda sorumlu kişi ile tanıştıktan sonra taşlar yerine oturmaya başladı. Şimdi 5 tane balığımız var ve gayet iyi yaşıyorlar. 2 tane bıdık neon, 2 tane kılıç kuyruk ve bir tane vatoz.

İnternetten gördüğüm kılıç kuyruk resmi bizimkine benzemiyor. Bizimki belki kılıç kuyruğun başka bir cinsi.
Bizim balığım bir dişi bir erkek. İkiside turuncu renkli kuyruğa doğru siyahlaşıyor, kuyruk bitimde hem altta hem üstte zarif c şeklinde turuncu-siyah uzantıları var. Erkek olanda karnından krem renginde bir uzantı daha var. Üç kere hamile kalır gibi oldu. Karnı şişti plastik ince çizgileri olan yavruluk verdiler. Dişiyi yavruluğa koydum ama hiç hoşlanmadı tedirgin olunca 1.5 gün sonra çıkardım. Bu durum üç kere oldu yani hamile olur gibi oldu ama yumurtlamadı yada biz göremedik. Sonuncusunda geçen akşam karnı diğer hamilaliğine göre daha fazla şişikti ama yavruluğa koymadım. Sabah kalkınca karnında yapışık yumurta görünce hemen yavruluğu takıp onun tedirgin etmeden yavruluğa koydum. Akşam 8-9 tane irili ufaklı yumurtalar vardı. Karnı biraz indi. Dişiyi artık yavruluktan çıkartmalımıyım ? Doğum sonrası dişiye özel bir şey yapmama gerek varmı? Yumurtalardan ikisi iri diğerleri bıdıcık. İçinde siyahlık gözüküyor. 3-4 ay evvel satış sorumlusunun verdiği bebek yemlerimde var. Galiba yumurtadan çıkma süresi 3-4. Ne yapacağım? Eğer doğarlara bebeklere nasıl bakmam lazım?.

Sizlerden hem balığım cinsi hakkında, hemde hamile dişiye nasıl bakılır, doğumda ve doğum sonrasında dikkat etmem gereken şeyler nedir ve bebek balıklar hakkında neler yapmam gerekir hakkında bilgilerinize ihtiyacım var.

0 yorum: